Vitamine şi minerale esenţiale pentru sezonul rece

Imaginează-ţi că sănătatea ta este precum o plantă, dacă o uzi şi o ingrijeşti va fi înfloritoare, la fel este şi cu organismul, dacă îl îngrijeşti şi alegi corect tipurile de vitamine şi minerale pe care să le iei atunci vei trece cu brio peste sezonul rece.

Ce tipuri de vitamine şi minerale trebuie să iei iarna?

Carenţele de vitamine şi minerale pot cauza pot determina apariţia durerilor musculare, crampelor, oboselii inexplicabile sau chiar instalarea răcelii sau gripei. Cele mai importante vitamine pe care le poţi lua în sezonul rece sunt vitamina A, C, acizii graşi Omega 3, vitamina E, vitamina D, complexul de vitamina B. Fiecare dintre acestea ajută la întărirea sistemului imunitar şi să ajute organismul să lupte eficient împotriva răcelilor.

În special vitamina D este foarte utilă pe timpul iernii deoarece organismul nu beneficiază de suficientă lumină solară care să asigure asimilarea pe cale naturală a acestei vitamine. Complexul de vitamina B este foarte util mai ales pentru memorie, asa cum au aratat numeroase studii.

Alt articol de blog : Încălțăminte de damă Deppo: Alege cu stil

vitamine şi minerale

Mineralele cele mai esenţiale pentru sezonul rece sunt magneziul, calciul, seleniul şi zincul. Acestea au o contribuţie excelentă în întărirea sistemului imunitar şi pot să protejeze organismul de răcelile de sezon.

Totuşi, este important de reţinut că nu este recomandat să se facă exces de suplimente alimentare deoarece pot cauza o serie de probleme de sănătate. Respectă indicaţiile de administrare din prospectul acestora şi păstrează-le în condiţiile specificate de producător. Dacă au expirat, atunci este mai bine să nu le consumi şi să le arunci.

Recomandări de administrare, păstrare şi achiziţionare

Atunci când aportul alimentar este insuficient, necesarul zilnic de micronutrienţi trebuie adaptat în funcţie de vârstă, stil de viaţă, analize medicale, afecţiuni şi tratamente medicale. Dacă nu ştii sigur ce tip de suplimente alimentare ţi se potrivesc atunci consultă-te cu medicul pentru a putea să îţi recomande vitaminele potrivite.

Dacă ai nevoie de vitamine şi minerale potrivite pentru sezonul rece care să te ajute să îţi întăreşti sistemul imunitar, atunci îţi recomandăm să le cumperi din magazinul online www.pronaturasport.ro.

Următorul articol de blog : Cumpără covorașe auto pentru mașini iubite

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *