Licheni stabilizați – 3 trucuri pentru o întreținere optimă

În aria designului de interior, noul trend este reprezentat de către decorațiuni precum licheni stabilizați. Sunt un tip de ornament natural, potrivit pentru persoanele care nu dispun de suficient timp pentru îngrijirea plantelor. De altfel, aspectul este unul de efect și oferă o nuanță interesantă oricărei încăperi.

Pe lângă aspectul estetic, există și alte plusuri. Rezistența plantelor poate dura până la 10-15 ani. Cu toate acestea, întreținerea aranjamentului realizat din licheni stabilizați nu este una dificilă. Pot fi amplasate în camere în care lumina nu este una puternică, iar umiditatea nu trebuie să fie una ridicată. Astfel, factorii care determină deteriorarea lichenilor sunt puțini la număr.

Care sunt cei 3 pași esențiali întreținerii unui decor din licheni stabilizați?  

Atunci când vine vorba de îngrijirea lor durabilă, nu trebuie să îți faci griji. Procesul este simplu și nu există situații care să te pună în dificultate. 

1. Nu este nevoie de lumină naturală. 

În procesul de păstrare al lichenilor, trebuie să știi că lumina directă a soarelui îi poate deteriora. Astfel, se pot pierde caracteristicile lor principale. De aceea, poți să îi amplasezi în camere neiluminate, sau chiar în băi care nu dispun de ferestre.

2. Temperaturile extreme trebuie să fie evitate. 

Pentru a te bucura de un decor aparte pentru un timp îndelungat, ferește-i de căldura puternica sau de temperaturile scăzute. Cea mai bună variantă este temperatura camerei, care este una medie și constantă. Pentru a reuși să eviți situațiile neplăcute, amplasează-i cât mai departe de calorifer sau sistemul de aer condiționat. 

3. Umiditatea poate accelera procesul deteriorării.

Nivelul optim de umiditate se află în jurul unei medii de 40%. Astfel, trebuie să îi ferești de umiditate. De asemenea, plantele precum licheni stabilizați nu necesită să fie udate.

Acum că știi ce presupune îngrijirea plantelor și cât de ușor este procesul, optează pentru împodobirea casei cu licheni stabilizați!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *