Fosă septică – cât de mare trebuie să fie?

Atunci când te muţi într-o zonă în care nu există infrastructură şi, prin urmare, nici canalizare, cea mai bună soluţie este să montezi o fosă septică. Aceasta din urmă are capacitatea de a deservi o gospodărie pentru foarte mulţi ani, chiar şi o viaţă întreagă dacă este întreţinută corect. Una dintre cele mai importante aspecte care stau la baza achiziţionării unei fose septice este aceea să se stabilească mărimea necesară a fosei, astfel încât să poată beneficia toţi locuitorii dintr-o gospodărie de confort.

Ce volum trebuie să aibă o fosă septică?

Conform statisticilor, o persoană consumă în medie 150 de litri de apă iar pentru a trece prin procesul de epurare dintr-o fosă septică sunt necesare trei zile. Aşadar, pentru a putea efectua calculul dimensiunii necesare trebuie să faci un calcul simplu. Înmulţeşte numărul de persoane care locuiesc în gospodăria ta cu 150, numărul mediul de litri de apă consumaţi şi numărul de zile necesar pentru curăţarea apei de către fosă, adică cu trei. Bineînţeles, această cifră rezultată este aproximativă deoarece este posibil ca într-o zi să se consume mai multă apă comparativ cu altele iar obiceiurile fiecărei persoane diferă. Trebuie să ţii cont că ocazional o fosă septică este folosită şi de către musafiri sau există şanse ca în viitor familia să se mărească.

fosă septică

Alege un model care să aibă capacitatea să te servească pe termen lung

Cei mai mulţi producători realizează fose septice cu volume curpinse între 3500 – 5000 litri datorită faptului că sunt mai economice în timp. Este recomandat să nu cumperi o fosă septică de calitate proastă deoarece vei avea numai probleme o dată cu trecerea timpului.

Fose septice de calitate foarte bună vei putea găsi pe website-ul www.ecowalburg.ro dar şi o echipă de specialişti gata să te îndrume şi să te sfătuiască în legătură cu alegerea unui model potrivit care să deservească întreaga familie.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *