Cămin pentru bătrâni – o speranță pentru cei în vârstă

Atât în lume, cât și în țara noastră, speranța medie de vârstă a tot crescut, și continuă să crească, așa că, este estimat că în viitor, vom avea mai mulți vârstnici cu nevoie de ajutor, atenție și sprijin, pe care cei din familie nu vor avea timpul necesar pentru a-l oferi, și de aceea trebuie luată în considerare și varianta unui cămin pentru bătrâni, care să ofere cele necesare vârstei a treia.

Deși în majoritatea familiilor se evitată discuțiile de internare a părinților și bunicilor într-un cămin pentru bătrâni, sunt situații când luarea acestor decizii este cea mai bună soluție. Dacă cel în vârstă nu își mai poate face igiena personală, din motive fizice sau psihologice, nu se poate îmbrăca singur, uită să își ia medicamentele prescrise de medic sau nu le ia în doza potrivită, se închide în casă și nu mai relaționează cu nimeni, nu mănâncă deși susține că o face, se accidentează sau cade în casă, rămâne țintuit la pat, atunci internarea la un cămin pentru bătrâni este indicată, dacă cei apropiați nu pot avea grijă de ei.

Cămin pentru bătrâni

Este adevărat că această hotărâre este una grea, pentru că apare sentimentul de vinovăție, însă trebuie să ne gândim în primul rând la binele lor, și la faptul că au nevoie de mai mult timp și ajutor decât putem noi să le oferim.

Cămin pentru bătrâni – un loc potrivit

În astfel de situații trebuie să găsim locul potrivit pentru cei dragi nouă, și anume, un centru specializat în a oferi ajutor pe toate planurile, dar pe primul loc să fie serviciile medicale și de ingrijire oferite de centru. Calitatea acestora reprezintă cel mai important aspect, atunci când alegem, pentru că bătrânețea vine cu multe afecțiuni, mai ușoare sau mai complicate.

Un astfel de centru este căminul pentru bătrâni Seniore, unde personalul specializat își dă tot interesul ca cei aflați în grijă să se simtă ca acasă.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *